• Home
  • Ücretsiz Blog Sağlayıcıları ve Blog Nedir ?

Ücretsiz Blog Sağlayıcıları ve Blog Nedir ?

Posted: Çarşamba, Ekim 24, 2012, by Sercanlife .

Categories:

Share:


Sizin için ücretsiz blog hizmeti veren blog oluşturma sitelerini biraraya getirdim.Blogunuzu kurduk'dan sonra şablonuzu seçin, renklerinizi belirleyin ve ardından yazılarınızı yazmaya başlayın yazdıkça ne kadar çok eğleneceğinizi göreceksiniz. Bir blog kurmak bu kadar zormu ? 3 dakikada bir blog kurabilirsin. Bu kadar basit.

Blog Nedir ?

Blog, genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyucular yazılara yorum yapılabilir. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanır. Bunun dışında, geri izleme (trackback) mekanizmasıyla, belirli bir yazı hakkında yazılan diğer yazıların belirlenebilmesi de mümkündür.
İlk bloglar elle yazılıp güncellenirken, bugün bu iş için özel yazılmış yazılımlar kullanılmaktadır. Bu yazılımlardan bazıları bir blog servisi sağlayıcı sitenin alt alan adları olarak yaratılabilen, bazıları ise kullanıcının kendi sunucusuna kurup çalıştırması gereken yazılımlardır.


İşte devamlı kullanabileceğiniz blog sağlayıcıları:

BenimBlog
Blogger
Bloggum
Blogcu
Blogsayfasi
Wordpress-tr



4 Yorum Var

  1. cok sagolunnn aradıgımm bunlardıı :))

    YanıtlaSil
  2. paylaşımınız çok yararlı oldu . blogunuzu devamlı takip ediyorum.teşşekür ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @evrenselkaan bizi takip ettiğiniz için asıl biz teşekkür ederiz :)

      Sil

?max-results="+numposts2+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentposts3\"><\/script>");